vrt sv. lovre

U srcu stare jezgre Šibenika skriva se Srednjovjekovni samostanski mediteranski vrt sv. Lovre. Nakon obnove 2007. Vrt je postao nezaobilazna turistička destinacija, kako za turiste tako i za organizirane posjete grupa. Kulturološka vrijednost i njegova ljepota su prepoznati u gotovo čitavom svijetu, stoga je Vrt dobitnik brojnih turističkih nagrada, ponajviše od Hrvatske turističke zajednice, HRTV, MZOS-a i dr. Jedna od novijih nagrada koju je dobio Zvonko Pešić autor projekta i obnove vrta Sv. Lovre je Plavi cvijet za inovativnost te EKO OSCAR kojeg dodjeljuje Ministarstvo zaštite okoliša i prirode kao najveću državnu nagradu na području zaštite prirode i okoliša.

RESTORAN

Restoran nudi jela mediteranske kuhinje; salate, rižota, tjestenine, pašticadu, deserte, sladoledne kupove, lokalna vina i dr. Posebno brinemo o namirnicama koje su uvijek svježe i domaće.

organizacija događanja

Predstavljamo idealnu lokaciju za organizaciju raznih događanja, posebno vjenčanja, krštenja ili promocija. Ali također i organizaciju raznih poslovnih eventa. Pored najma prostora, nudimo usluge hrane i pića.

stručni razgled i radionice

Tvtka je 2007. godine revitalizirala Srednjovjekovni samostanski mediteransk vrt sv. Lovre . Vrt je postao nezaobilazna turistička i gastro destinacija u Šibeniku. Pored toga Cromovens organizira stručni razgled za turiste i školske grupe. Za škole je osmišljena i posebna radionica o ljekovitim i začinskim biljkama. Cijena stručnog razgleda/radionice na upit. Svi upiti i rezervacije na email: [email protected]. Vrt je izvrsno posjećen, vrlo često nam dolaze i posebni gosti, kao što je globalno poznat BBC novinar Monty Don, koji je snimio i posebnu emisiju o našem Vrtu.

Vrt radi od 01.04. do 01.11., svakog dana od 9 sati do 22 sata.