Izrael

STUDIJSKO PUTOVANJE 2023.
TERMIN: 22.10.- 29.10.2023. /NEDJELJA – NEDJELJA

OKVIRNI PROGRAM

1. DAN (22.10.) – NEDJELJA: ZAGREB – ISTANBUL – TEL AVIV
Sastanak u zračnoj luci. Let iz Zagreba 08.50. Dolazak u Tel Aviv u 16.10. Transfer do hotela. Smještaj, noćenje.

2. DAN (23. 10.) – PONEDJELJAK : HEMDA
Doručak. Sastanak cijele grupe radi međusobnog upoznavanja i pregleda cjelokupnog programa. Odlazak u ustanovu HEMDA, ustanova za rad s nadarenom djecom iz STEM područja. https://en.hemda.org.il/
Razgled grada. Noćenje.

3. DAN (24.10.) – UTORAK: – TAU- Veleposlanstvo RH
Doručak. Posjet Sveučilištu TAU. https://english.tau.ac.il/ Posjet Hrvatskom veleposlanstvu. Večera. Noćenje.

4. DAN (25.10.) – SRIJEDA: Weizmann institut
Doručak. Posjet Weizmann institutu. https://www.weizmann.ac.il/pages/Slobodno popodne. Noćenje.

5. DAN (26.10.) – ČETVRTAK: Osnovna / srednja škola
Doručak. Posjet osnovnoj i srednjoj školi. Slobodno popodne.Večera u tipičnom blisko istočnom restoranu s glazbom. (fakultativno). Noćenje.

6. DAN (27. 10.) – PETAK: JERUZALEM – BETHLEM (fakultativno)
Nakon doručka cjelodnevni izlet u Jeruzalem i Betlehem. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN (28.10.) – SUBOTA: KUMRAN, MASADA, MRTVO MORE (Fakultativno)
Doručak. Polazak na izlet do Mrtvog mora. Povratak u hotel, večera, Evaulacija, noćenje.

8.DAN – (29.10.) NEDJELJA: TEL AVIV – ISTANBUL – ZAGREB
Nakon doručka slobodno vrijeme prije odlaska.. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let za Istanbul/Zagreb u 13:55. Dolazak u Zagreb je u 19.10.

CIJENA PUTOVANJA:
1. 578,00 EUR

CIJENA UKLJUČUJE:
Povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Tel Aviv-Zagrebsa svim pristojbama, smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 7 noćenja s doručkom, stručnog vodiča tijekom putovanja, transfer zračna luka-hotel-zračna luka, razgled grada s ručkom. jamčevinu, troškove pripreme i organizacije putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
1. Loco vožnje te fakultativne izlete:
2. Izlet: Jerusalem – Betlehem s ručkom: 89EUR
3. Izlet: Kumran – Masada – Mrtvo more, sa svim ulaznicama: 108 EUR

Doplata za jednokrevetnu sobu: na upit

NAPOMENA
Organizacija stručnog dijela programa je još uvijek u tijeku stoga zadržavamo pravo korekcije cijene ukoliko dođe do nekih, za sada, nepredviđenih troškova, primjerice dodatnog transfera i sl.

FAKULTATIVNI IZLETI:

JERUZALEM – BETHLEM (fakultativno)
Nakon doručka cjelodnevni izlet u Jeruzalem, razgled koji počinje od Maslinske gore, planine koja se diže istočno od Jeruzalema i mjesto je mnogih biblijskih i povijesnih događaja – odavde je Isus ujahao u Jeruzalem na magarcu; ovdje je proveo svoje posljednje dane prije suđenja i raspeća; odavde je uzašao na nebo nakon svog uskrsnuća. Nekad je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mjesto brojnih kršćanskih svetišta, židovskih groblja i arapskih sela. Razgled Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednje večere kako bi molio i mjesta na kojem je uhićen. Potom, odlazak do istočnog ulaza u grad, vratiju Sv. Stjepana, koja se još nazivaju i Lavljim vratima zbog četiri lava koja ih ukrašavaju. Razgled doline Kidron. Sljedeća postaja je brdo Sion te razgled sobe Posljednje večere. Nastavak do Zida plača, najsvetijeg mjesta u Jeruzalemu koji je ostao netaknut od razorenja Jeruzalema 70. godine n.e. Zid je postao mjestom žalovanja nad razorenjem hrama i židovskog izgnanstva. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

BETLEHEM, KUMRAN, MASADA, MRTVO MORE (Fakultativno)
Doručak. Polazak na izlet do Mrtvog mora, najnižeg mjesta na Zemlji (cca 400 m ispod morske razine). Slijedi posjet Betlehemu, Isusovom rodnom mjestu. To je ujedno i rodno mjesto kralja Davida. Razgled crkve Rođenja i Pastirskog polja, mjesta gdje su, prema vjerovanju, Božji anđeli objavili pastirima rođenje izraelskog Kralja i Spasitelja. Povratak do Mrtvog mora radi posjeta Kumranu, mjesta gdje su 1947. godine otkriveni poznati «Svici s Mrtvog mora”. Potom, uspon žičarom do Masade, prekrasne tvrđave smještene na vrhu brda na zapadnoj obali Mrtvog mora. Sagradio ju je Herod, a poznata je i kao posljednje uporište židovske pobune protiv Rimljana. Slobodno vrijeme za uživanje u posebnom doživljaju, kupanju i plutanju u Mrtvom moru, ako vrijeme dozvoli. Povratak u hotel, večera, Evaulacija, noćenje.

Cromovens d.o.o.
Tel: +385 (0) 22 212 515, Fax: +385 (0) 22 212 516
www.cromovens.hr e-mail: [email protected]